iRobot kondigt slim systeem voor robotstofzuigers aan

iRobot, bekend van de Roomba-stofzuigers, kondigt iRobot OS aan. Dit is een slim systeem voor autonome robotstofzuigers en -dweilers.

Met iRobot OS bouwt het bedrijf voort op de basis van het Genius Home Intelligence-platform, waar de producten van het bedrijf eerder mee werkten.

Enkele van de robotstofzuigers waar iRobot OS mee werkt zijn de Roomba j7 en Roomba j7+. Dankzij het reeds beschikbare systeem kunnen ze schoenen, sokken, snoeren, koptelefoons, kleding, handdoeken en uitwerpselen van huisdieren vermijden.

iRobot OS op Roomba

Met een computer vision-platform dat meer dan tachtig veelvoorkomende voorwerpen kan herkennen, zal iRobot OS de Roomba j7-serie in de toekomst in staat stellen om nog meer voorwerpen te herkennen en te vermijden.

Met ongeveer zeshonderd ondersteunde Alexa-, Google Assistant- en Siri-commando’s biedt iRobot OS veel opties met betrekking tot spraakgestuurde schoonmaakopties aan. Robots met iRobot OS kunnen specifieke kamers schoonmaken met behulp van spraak en kunnen worden opgedragen om gerichte gebieden schoon te maken, zoals “rond de bank”.

“Dit alles is nog maar het begin”, laat Colin Angle, voorzitter en CEO van iRobot weten. “We kijken ernaar uit om verder te bouwen aan iRobot OS en onze klanten in de komende maanden en jaren nog meer doordachte schoonmaakmanieren te bieden.”

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>