Review: OnePlus 10 Pro

OnePlus slaat via een intensievere samenwerking met zustermerk Oppo een andere weg in. Het nieuwste vlaggenschip, de OnePlus 10 Pro, komt zonder een regulier model.

Vorig jaar verscheen er naast de 9 Pro ook een goedkopere 9; nu is er één toestel, dat met een startprijs van 899 euro even duur is als zijn voorganger. De prijs is vergelijkbaar met de premium smartphones van Apple, Samsung en andere concurrenten.

Specificaties

Op technisch vlak kan OnePlus meedoen met die concurrenten. Het ontwerp komt degelijk over, het 6,7inch-scherm is verbluffend en de grote 5000mAh-accu gaat ook bij intensief gebruik een lange dag mee. Prettig is dat OnePlus een krachtige 80watt-oplader meelevert; die heeft slechts een half uur nodig om de accu op te laden. Draadloos opladen kan met 50 watt.

De 10 Pro is erg krachtig dankzij de Snapdragon 8 gen1-processor en minimaal 8 GB werkgeheugen en 128 GB opslagruimte. Een microSD-kaartslot ontbreekt. De hoofdcamera laat een goede indruk achter, ook in het donker. Van de groothoekcamera hadden we meer verwacht. Die van de 9 Pro is beter. Aan de zoomcamera die het beeld drie keer dichterbij haalt, is weinig veranderd.

Vier jaar updates

OnePlus levert de 10 Pro met Android 12 en belooft drie versie-updates. Prima, maar Samsung en Apple beloven er vier of vijf. De vier jaar beveiligingsupdates die OnePlus garandeert, is ook minder dan de vijf jaar van de twee andere merken. Wat software-updates betreft kan OnePlus dus nog stappen zetten.

Conclusie

Premium smartphone bevalt goed, maar mag langer updates krijgen.

Pluspunten

Scherm, prestaties, accuduur, oplaadsnelheid.
Minpunten

Groothoekcamera, updatebeleid kan beter.

Adviesprijs: vanaf € 899,-

Voor meer informatie: www.oneplus.com/nl/10-pro

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>