Review: HP Envy x360 15 (es0570nd)

Er verschijnen steeds meer laptops met een oledscherm, dat een betere beeldkwaliteit biedt dan een lcd-scherm. Omdat een oleddisplay duurder is, vind je het schermtype vooral in duurdere laptops. Zoals de HP Envy x360 15 met het modelnummer es0570nd, te koop voor 1599 euro.

Deze laptop is vanwege zijn scharnier te kantelen en ook als grote tablet te gebruiken. Het 15,6inch-scherm oogt prachtig en scherp dankzij de 4K-resolutie van 3840 × 2160 pixels.

Ontwerp

De behuizing zelf heeft duidelijke voor- en nadelen. Zo kun je de laptop een beetje buigen en op bepaalde punten wat indrukken. Dat hoort niet in dit prijssegment. Ook onhandig is dat HP een 90watt-oplader meelevert met een speciale oplaadaansluiting. De laptop heeft namelijk usb-c-poorten met thunderbolt4-ondersteuning en kan ook opladen via usb-c. Een usb-c-oplader was daarom logischer geweest.

De Envy x360 15 maakt meer indruk met zijn comfortabele toetsenbord en het schuifje dat op fraaie wijze de webcam bedekt als je die niet gebruikt. Zo weet je zeker dat niemand meekijkt. Het apparaat weegt 1,8 kilo.

Specificaties

De laptop is lekker snel dankzij de Intel Core i7-processor en 16 GB werkgeheugen. Een 1TB-ssd is ook ingebouwd. Grafische prestaties worden verzorgd door een simpele Nvidia GeForce MX450 (2GB)-videokaart.

Jammer is de korte accuduur van de laptop: na zes uur kantoorgebruik moet je de oplader erbij pakken. Envy x360 15-modellen met een Full-HD-lcd-scherm gaan uren langer mee. De laptop draait op Windows 10 en krijgt straks gratis Windows 11.

Conclusie

Prijzige laptop heeft duidelijke pluspunten en de accuduur als minpunt.

Pluspunten
Schermkwaliteit, toetsenbord, privacywebcam.
Minpunten
Matige accuduur, behuizing geeft wat mee, aparte oplader.

Adviesprijs: € 1599,-

Voor meer informatie: www.hp.com/nl-nl/shop/Product.aspx?id=3Z703EA&opt=ABH&sel=NTB

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>