Review: Lenovo Legion 5 Pro (82JQ007JMH)

Gamelaptops met moderne componenten zijn schaars vanwege achterblijvende productie. Mocht je een ruimer budget hebben en een serieuze gamelaptop zoeken, dan is de Lenovo Legion 5 Pro het bekijken waard.

Wij hebben de uitvoering 82JQ007JMH getest, voorzien van een groot 16inch-scherm met een scherpe resolutie van 2560 × 1440 pixels en een hoge verversingssnelheid van 165 Hz. Het beeld oogt dan ook erg vloeiend.

Specificaties

De bouwkwaliteit van de laptop is dik in orde, al vinden we het touchpad goedkoop overkomen. Het toetsenbord laat een betere indruk achter. Met 2,6 kilo is het overigens een zwaar model, maar dat is inherent aan een gamelaptop. Voordeel is dat het apparaat veel aansluitingen heeft, die bijna allemaal op de achterkant zitten.

De Legion 5 Pro draait op een snelle AMD Ryzen 7 5800H-processor met 16 GB werkgeheugen en een ssd van 1 TB. In de laptop is een Nvidia GeForce RTX 3070 8GB-videokaart geplaatst. Deze combinatie levert een zeer krachtige laptop op die alle moderne spellen in QHD-resolutie draait op hoge instellingen. Aandachtspunt is wel dat de ingebouwde ventilator dan hard zoemt.

Accuduur en opladen

De Legion 5 Pro heeft een grote 80Wh-accu, maar gaat – net als concurrerende gamelaptops – slechts een paar uur mee op een acculading. Reken op zes uur bij kantoorwerkzaamheden. Lenovo levert een 300watt-oplaadadapter mee, die erg groot is. Iets om rekening mee te houden als je van plan bent om de laptop regelmatig mee te nemen. Windows 10 is geïnstalleerd, Windows 11 volgt later.

Conclusie

Prijzige maar krachtige gamelaptop is een interessante optie.

Pluspunten

Krachtig, schermkwaliteit, toetsenbord, ontwerp.
Minpunten

Accuduur, grote voeding, touchpad.

Adviesprijs: € 1799,-

Voor meer informatie: www.lenovo.com

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>