Review: TomTom Go Navigatie

TomTom heeft recent zijn Go Navigatie-app geschikt gemaakt voor Android Auto. Daardoor kunnen automobilisten met een daartoe uitgerust voertuig navigeren met hulp van het doorgaans (veel) grotere ingebouwde scherm.

Instellen is eenvoudig. Na installatie van de app op de smartphone voeg je in de Android Auto-app TomTom Go toe aan de ‘Launcher’. Vervolgens kun je op het aanraakscherm van je auto de navigatie instellen.

Het uiterlijk van de app is in Android Auto overigens een stuk ‘kaler’ dan op de smartphone. Desgevraagd laat TomTom weten dat dit te maken heeft met de eisen die Android Auto stelt. Er wordt gewerkt aan het aanpassen daarvan, maar die klus is op zijn vroegst eind dit jaar klaar.

TomTom Go biedt de mogelijkheid om vooraf kaarten te downloaden, zodat je offline kunt navigeren. Dat scheelt flink in het dataverbruik. Inbegrepen in het abonnement bij de app zijn TomTom Services, met verkeersinformatie en waarschuwingen voor flitsers.

Conclusie

Prima navigatie, maar uiterlijk wat kaal op Android Auto.

Abonnement vanaf € 12,99 per jaar (of € 1,99 per maand)

Voor meer informatie: www.tomtom.com/nl_nl/drive/go-navigation

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>