Review: Microsoft Surface Laptop 4 (15 inch, AMD-processor)

De Surface Laptop 4 is de nieuwste telg uit de Microsoft Surface-familie, en qua uiterlijk identiek aan zijn voorganger. Ook bij deze laptop is er keuze tussen een scherm van 13,5 of 15 inch. Wij hebben het 15inch-model getest, voorzien van een metalen behuizing met matte afwerking in de kleur zwart.

Met één usb-c-poort en één usb-a-poort is de laptop karig uitgerust, dus liever hadden we in plaats van Microsofts eigen magnetische oplaadpoort een extra usb-c-poort gezien. Gelukkig kun je de laptop ook via usb-c opladen. De usb-c-poort mist helaas ondersteuning voor het thunderbolt-protocol.

Krachtige hardware

Je kunt de Surface Laptop 4 in vijf configuraties kopen. Zo komt de processor van AMD of Intel, bedraagt de hoeveelheid werkgeheugen 8, 16 of 32 GB en heeft de ssd een capaciteit van 256 of 512 GB of 1 TB. Prijzen variëren van 1449 tot liefst 2699 euro.

Wij hebben het 1849 euro kostende model getest met een krachtige AMD Ryzen 7-processor, 16 GB werkgeheugen en een vlotte 512GB-ssd. De Surface Laptop 4 kan qua prestaties goed meekomen met de concurrentie en blijft lang stil. Voor gamen is hij minder geschikt. De accuduur bedraagt zo’n tien uur bij kantoorgebruik.

Fraai scherm

Het scherm van de Surface 4 heeft een 3:2-verhouding, wat betekent dat je profiteert van meer verticale schermruimte. Dat scherm is aanraakgevoelig, toont mooie kleuren en kent een scherpe resolutie van 2496 × 1664 pixels. De webcam is prima en kan dankzij de infraroodsensor de laptop ontgrendelen via gezichtsherkenning. Geluid komt – opvallend – uit de openingen tussen de toetsen en is goed genoeg voor een filmpje.

Conclusie

Prijzige laptop met fraai uiterlijk, goed scherm en krachtige prestaties.

Pluspunten

Behuizing, scherm, prestaties.
Minpunten

Weinig aansluitingen, prijs, speciale oplaadpoort, geen thunderbolt.

Adviesprijs: vanaf € 1449,-

Voor meer informatie: www.microsoft.com/nl-nl/d/surface-laptop-4

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>