Van veiligheidscamera naar Bitcoin miner

De malware springt van apparaat naar apparaat en probeert op deze manier alle andere machines op het netwerk te infecteren. Maar dat is niet alles: daarnaast proberen ze ook geld voor de virusmakers te verdienen door bitcoins te minen, een activiteit die veel vergt van de processor en de besmette videocamera’s behoorlijk vertraagde.


Inbreken in hardware


Alhoewel het voor zover we weten de eerste keer is dat hackers videocamera’s gebruiken, is het niet voor het eerst dat ze inbreken in hardware om op deze manier bitcoins te minen. Het bitcoin-systeem wordt gerund door onafhankelijke machines over de hele wereld en als je als hacker controle kunt krijgen over een systeemprocessor dan kun je hiervoor bitcoins voor terugkrijgen. Dit heet minen en hackers gebruiken hiervoor elk apparaat dat ze binnen kunnen komen – ook veiligheidscamera’s.  


Nieuwe mogelijkheden


Hoewel de meeste malware nog steeds wordt geschreven voor apparaten die lopen op Windows en Linux, bieden al onze videocamera’s, smartphones en zelfs slimme termostaten legio nieuwe mogelijkheden voor hackers. Gelukkig voor ARM schiet het minen van bitcoins de kleine processors van videocamera’s niet erg op. En hoewel de malware ook gebruikt zou kunnen worden voor spionage, werd dat door de hackers niet gedaan. De malware heeft zich makkelijk kunnen verspreiden door standaard gebruikersnamen en wachtwoorden te gebruiken, die door de meeste medewerkers niet werden veranderd.


Bron: Wired

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>