Datingsite waarschuwt Firefox-gebruikers voor homostandpunt ceo

Foto:  AFP

In de melding, die automatisch wordt getoond, staat dat de nieuwe ceo Brendan Eich van Mozilla, maker van de Firefox-browser, een tegenstander van gelijke rechten voor homo’s is.

“We hebben daarom liever niet dat onze gebruikers Mozilla-software gebruiken om OkCupid te bezoeken”, aldus de site, die linkt naar de browsers Google Chrome, Internet Explorer en Opera.

“We hebben ons de afgelopen tien jaar toegewijd tot het samenbrengen van mensen – alle mensen. Als mensen als Mr. Eich hun zin kregen, dan zou ongeveer 8 procent van de relaties die wij hebben gecreëerd illegaal zijn.”

Eich doneerde in 2008 geld aan een politieke campagne om het homohuwelijk in Californië te verbieden. De helft van de bestuursleden van Mozilla stapten al op uit protest tegen de nieuwe topman.

In een blogpost schreef Eich dat hij gelijkheid bij Mozilla hoog in het vaandel heeft staan. Volgens de ceo is iedereen, ongeacht seksuele geaardheid, geslacht, ras, leeftijd of religie welkom bij het bedrijf.

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>