Meer bewerkingsopties voor betalende Google Foto's-gebruikers

Google maakt het voor Google Foto’s-gebruikers telkens aantrekkelijker om voor de cloudopslagdienst te betalen. Zo zijn er nu nieuwe bewerkingsopties beschikbaar, enkel te selecteren wanneer je Google One-abonnee bent.

Er wordt bij de functies stilgestaan op Google’s blog en ze worden veelal mogelijk gemaakt door kunstmatige intelligentie. Zoals Portrait Blur, dat achtergronden vervaagt zodat de persoon op de voorgrond scherper in beeld komt.

Dit is vergelijken met het scherpte/diepte-effect (bokeh) dat recente smartphone-camera’s kunnen vastleggen, waarbij Google’s effect ook werkt op foto’s die in het verleden al geschoten zijn.  Portrait Light zorgt er daarna voor dat gezichten ook beter uitgelicht zijn.

Luchtje scheppen

Met Dynamic Suggestion is daarnaast de sfeer van een bepaalde foto in één keer te wijzigen, door aan de helderheid en het contrast te sleutelen. Een van de nevenfuncties heet Sky Suggestion. De AI van Google herkent de lucht in foto’s en past alleen dat deel van het plaatje aan, wat er als volgt uit kan zien:

Bovenstaande opties zijn niet toegankelijk voor gratis gebruikers van Google Foto’s. De laatste tijd zien we dat Google meer manieren zoekt om aan de dienst geld te verdienen. Door een aanpassing in het beleid zit je vanaf juni aanstaande bijvoorbeeld eerder aan je gratis opslaglimiet van 15 GB.

Meer ruimte is dan te koop door Google One-abonnee te worden. Dit kan vanaf 1,99 euro per maand.

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>