Review: Samsung Galaxy A31

Samsung is in Europa de populairste fabrikant van goedkopere smartphones en verkoopt de Galaxy A31 als een nieuwer model. Het toestel is voorzien van een degelijke plastic behuizing die glad en ietwat goedkoop aanvoelt.

Een pluspunt van de Galaxy A31 is het oledscherm. Dat toont fraaiere kleuren, laat zwart echt zwart zijn en is energiezuiniger dan een lcd-scherm. Om die redenen is een oledscherm ook wat duurder dan een lcd-scherm en hebben veel budgetsmartphones een lcd-scherm.

Specificaties

Ook fijn aan de Galaxy A31: hij heeft een bovengemiddeld grote accucapaciteit (5000 mAh) en gaat daardoor zorgeloos anderhalve dag mee. Als u alleen af en toe het nieuws leest en WhatsApp-berichten beantwoordt, is zelfs drie dagen gebruik mogelijk. Opladen gaat vlot via de usb-c-aansluiting.

De Galaxy A31 heeft voldoende werkgeheugen (4 GB) en draait op een eenvoudigere mediatek-processor. Het toestel is daarom iets langzamer dan veel concurrenten. Apps openen duurt iets langer, webpagina’s laden wat trager en zware games kunnen haperen. De driedubbele camera op de achterkant maakt overdag prima foto’s en video’s, maar doet het minder goed in het donker. Dit komt ook deels doordat de camera-app geen nachtmodus heeft.

Software

De software laat een gemengde indruk achter. Samsungs OneUI-softwareschil over Android 10 is gebruiksvriendelijk en heeft alle functies die u nodig hebt. De fabrikant garandeert daarnaast twee jaar beveiligings- en versie-updates. U kunt dus rekenen op Android 11 en 12 en dat is netjes. Minder enthousiast zijn we over de manier waarop Samsung zijn eigen softwarediensten opdringt via meldingen.

Conclusie

Deze voordelige smartphone heeft een mooi scherm en prima hardware.

Pluspunten
Scherm, accuduur, updatebeleid.
Minpunten
Niet de snelste, Samsung-software, camera’s.

Adviesprijs: € 229,–

Voor meer informatie: www.samsung.com/nl/smartphones/galaxy-a

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>