Review: JBL Bar 9.1

De JBL Bar 9.1 is een van de meest interessante soundbars die we tot dusver getest hebben. Bedoeld voor onder de tv of monitor biedt deze soundbar kamervullend geluid dankzij een vernuftig ontwerp.

Aan de zijkanten van de soundbar zitten namelijk afneembare luidsprekers die uren meegaan op een acculading. U kunt ze dus achter u plaatsen voor echt surround-geluid. Opladen gebeurt door ze weer magnetisch aan de soundbar te klikken. U kunt ze ook permanent aan het stopcontact hangen.

Uitstekend geluid

De soundbar biedt in deze opstelling uitstekend geluid dat vol, gebalanceerd en dynamisch klinkt. De meegeleverde subwoofer is flink aan de maat, maar maakt dat goed met zijn vermogen. Een crashende auto lijkt met veel gedreun zo de woonkamer in te schuiven. Indrukwekkend!

Prettig is dat de JBL Bar 9.1 geschikt is voor technieken als DTS:X en Dolby Atmos en werkt met zowel hdmi-arc, optische audio, usb en bluetooth. De soundbar is ook slim. U kunt via wifi radio, muziek of podcasts afspelen met diensten als Spotify en TuneIn. Er is ook ondersteuning voor Apple AirPlay 2 en Google Chromecast.

Complete verpakking

JBL levert de soundbar niet alleen met een subwoofer, maar ook met muurbeugels. Bij een soundbar van Sonos moet u die allebei los kopen, wat u honderden euro’s kost. JBL doet dit dus beter. Kabels en een simpele afstandsbediening zitten eveneens in de doos. Met een straatprijs van 799 euro is de JBL Bar 9.1 zeker niet goedkoop, maar hij biedt veel waar voor zijn geld, ook in vergelijking met de concurrentie.

Conclusie

Surround zonder kabels, dankzij deze slimme soundbar met krachtige subwoofer.

Pluspunten

Surround zonder kabels, geluidskwaliteit, opties.
Minpunten

Prijs, grote subwoofer.

Adviesprijs: € 999,-

Voor meer informatie: www.jbl.nl

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>