‘Samsung en LG verkochten slechts 100.000 gebogen smartphones’

Foto:  Bloomberg/AFP

Dat laten anonieme bronnen bij de bedrijven weten aan het doorgaans goed ingelichte ET News.

LG en Samsung kondigde vorig jaar de G Flex en Galaxy Round aan, beiden met een gebogen scherm. De verkoop valt volgens de bronnen tegen en blijft achter bij de productiecapaciteit die vrij is gemaakt.

Tot nu toe zouden er 100.000 gebogen telefoons door de twee bedrijven verkocht zijn terwijl er jaarlijks capaciteit is voor 240.000 schermen.

Dit jaar wil LG daarom de schermkwaliteit flink verbeteren. Uit de review van NUtech.nl bleek al dat het gebogen oled-scherm een lage helderheid had, een slechte kleurweergave en een lage resolutie. Die problemen wil LG gaan oplossen. Bovendien werkt het aan een kleiner formaat; 5,5 in plaats van 6 inch.

Samsung zou zich tegelijkertijd richten op het ontwerp van de telefoon. De Galaxy Round had een kromming over de breedte van het toestel terwijl de G Flex in de lengte gebogen was. Dit jaar komt Samsung volgens de bronnen van ET News met horizontaal én verticaal gebogen smartphones en met een model dat alleen bij de hoeken gebogen is.

Review: LG G Flex met gebogen scherm en zelfhelende achterkant

Bekijk een video en foto’s van de Galaxy Round

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>