Review: Apple iPad (2020)

De nieuwste instap-iPad oogt allerminst vernieuwend, maar ligt prettig in de hand en heeft een goed full-hd-scherm van 10,2 inch.

We storen ons wel elk jaar meer aan de grote randen rondom het display, waardoor de tablet groter is dan noodzakelijk. De accu gaat tien uur mee, maar laadt helaas nog steeds langzaam op via de lightning-aansluiting. Liever hadden we de overstap naar usb-c gezien.

Wel prettig is dat de iPad geschikt is voor de eerste generatie Apple Pencil-pen en Smart Keyboard-toetsenbordhoes. Deze accessoires moet u echter wel zelf aanschaffen.

Prima prestaties

De grootste vernieuwing in de iPad 2020 is de processor. Het 2019-model gebruikt een A10 Fusion-chip, en die is nu vervangen door de A12 Bionic. De A12-chip zit ook in de iPhone Xs-serie, iPad Air 2019 en nieuwste iPad Mini. In vergelijking met zijn voorganger is de iPad 2020 sneller en meer toekomstbestendig, omdat de krachtigere processor geschikter is voor toekomstige iPadOS-versies. De iPad handelt populaire apps en games vlot af en wordt geholpen door 3 GB werkgeheugen en 32 GB opslaggeheugen. Apple verkoopt ook een 128GB-model.

iPad OS

Net als andere iPads draait dit model op iPadOS, en belooft Apple vier tot vijf jaar updates. Dat is een fijne zekerheid, zeker voor zo’n betaalbare tablet. iPadOS 14 is gebruiksvriendelijk en werkt in combinatie met een toetsenbord en muis prima als eenvoudige laptopvervanger.

Handig is dat u widgets op het startscherm kan plaatsen om bijvoorbeeld uw agenda, nieuws en weer direct te bekijken. Ook fijn is dat iPadOS goed samenwerkt met andere Apple-apparatuur als AirPods en iPhone.

Conclusie

Betaalbare iPad oogt gedateerd maar is klaar voor jarenlang gebruik.

Pluspunten
Degelijk, scherm, prestaties, software.
Minpunten
Opladen duurt lang.

Adviesprijs: vanaf € 389,-

Voor meer informatie: www.apple.com/nl/ipad-10.2

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>