Google blijft Chrome voor Windows 7 langer ondersteunen

Google blijft Chrome voor Windows 7 nog tot 15 januari 2022 ondersteunen. Dat is een half jaar langer dan oorspronkelijk gepland. De ondersteuning zou namelijk al op 15 juli 2021 stoppen.

De reden daartoe ligt met name bij zakelijke gebruikers. Uit onderzoek van Google blijkt dat een op de vijf bedrijven de overstap naar Windows 10 nog niet heeft gemaakt. Hoewel daar wel aan wordt gewerkt, zorgt de coronacrisis ervoor dat dit migratieproces vertraging oploopt. Daarom belooft Google de Chrome-browser voor Windows 7 langer van (veiligheids)updates te voorzien.

Langere ondersteuning Windows 7 voor bedrijven

Begin 2020 stopte Microsoft de ondersteuning voor Windows 7 in het algemeen. Dit terwijl nog steeds een kwart van alle pc’s op dit besturingssysteem draait. Bedrijven en instanties kunnen wel betalen voor langere support, maximaal tot eind 2023. De kosten zijn afhankelijk van het aantal computers binnen de organisatie en de prijs wordt ieder jaar opgehoogd.

 

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>