Xiaomi introduceert supersnel draadloos laden

Het Chinese Xiaomi ontwikkelt een draadloos oplaadstation met een vermogen van 80 watt. Daarmee zit een gemiddelde smartphone binnen 19 minuten alweer vol. Of halfvol na 8 minuten laden.

Hedendaagse smartphones ondersteunen draadloos opladen tegenwoordig telkens vaker, zeker in het duurdere segment. Dat scheelt geklungel met kabels, die overigens ook altijd zoekraken. Het nadeel ervan is alleen dat het opladen vaak langer duurt, vanwege het lagere wattage. Apple’s iPhones laden bijvoorbeeld draadloos op met 7,5 watt.

Concurrentie

Samsung verkoopt voor zijn Galaxy S10 en S20-lijn een van de snelste wireless chargers van het moment, met een vermogen van 15-watt. OnePlus heeft sinds kort een 30-watt-lader in het assortiment. Beide komen niet in de buurt van Xiaomi’s nieuwste laadtechniek. Voor de berekening van 19 minuten ging men uit van een accucapaciteit van 4.000 mAh. 

Naar verwachting komen de eerste Xiaomi-smartphones die het snelle draadloze laden ondersteunen, volgend jaar uit.

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>