Review: Sony Xperia 10 II

Sony is nog maar een kleine speler op de Nederlandse smartphonemarkt, maar vlak het bedrijf niet uit. De onlangs uitgebrachte Xperia 10 II is een betaalbare telefoon met interessante eigenschappen.

Een van die interessante eigenschappen is de water- en stofdichte behuizing. U kunt het toestel zonder zorgen onder de douche gebruiken of er een glas water overheen stoten. Ook prettig is het lage gewicht van 151 gram.

Bijzonder scherm

Het scherm van de Xperia 10 II is eveneens bijzonder. Met 6 inch is het display kleiner dan gemiddeld, maar nog steeds lekker groot. Dankzij de langere verhouding van 21:9 is het scherm smaller en langer, waardoor u de smartphone goed met één hand kunt bedienen. Films kijkt u bovendien beeldvullend, zonder randen dus. Het oledscherm biedt een fraaie weergave en oogt scherp door de full-hd-resolutie.

De hardware van de Xperia 10 II laat een gemengde indruk achter. Zo is het opslaggeheugen royaal (128 GB) en gaat de accu minimaal een lange dag mee. Anderzijds duurt het opladen lang en kennen we de simpelere processor vooral uit smartphones die de helft kosten.

Specificaties

De telefoon heeft drie prima camera’s op de achterkant maar ondersteunt geen 5G – sommige concurrenten wel. Sony’s softwarelaag over Android 10 is licht en gebruiksvriendelijk en de fabrikant belooft twee jaar updates. Dat is gemiddeld, al krijgen modellen van bijvoorbeeld Nokia drie jaar updates.

De Xperia 10 II is een prima smartphone met de Motorola Moto G 5G Plus en OnePlus Nord als voornaamste concurrenten.

Conclusie

Waterdichte smartphone is goed, maar heeft veel concurrentie.

Pluspunten
Waterdicht, scherm, software, veel opslaggeheugen.
Minpunten
Langzame oplader, tragere processor, geen 5G.

Adviesprijs: € 369,-

Voor meer informatie: www.sony.nl/electronics/smartphones/xperia-10m2

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>