Google Play Pass: Abonnement op Android-apps uit in Nederland

Google brengt zijn abonnementsdienst Play Pass uit in 24 extra landen, waaronder dit keer Nederland en België. Voor een vast bedrag per maand krijg je ermee toegang tot honderden Android-games en apps.

Google Play Pass lijkt op Apple Arcade voor iOS. Maar waar Apple’s dienst louter uit games bestaat, bevat het Play Pass-aanbod onder andere ook productiviteitsapps, camera-apps en fitness-apps. Google lanceerde het abonnement vorig jaar al in de Verenigde Staten en een handjevol andere landen. Inmiddels maken al bijna 600 apps er deel van uit. Het aanbod blijft groeien. 

Veel apps die als onderdeel van Play Pass te downloaden zijn, kosten in de Play Store al niets. Maar voor abonnees werken ze zonder dat je telkens met advertenties bestookt wordt. Je hoeft ook niet meer te betalen voor eventuele in-app aankopen, want ook die vallen onder het abonnement. Geen verborgen kosten meer, dus.

Wat kost Play Pass?

Een Play Pass-abonnement kost 4,99 euro per maand. Op de lange termijn ben je de helft goedkoper uit wanneer je direct een jaarabonnement afsluit. Dit kost dan 29,99 euro. Er is ook een gratis proefperiode. Je start met Play Pass door in de Play Store linksboven op het menu-icoontje te tikken. Daar vind je vervolgens de Play Pass-optie.

Wij zien het momenteel nog niet staan, maar daar zou snel verandering in moeten komen. 

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>