Review: Polk Signa S3

Polk is niet zo’n bekend merk in Nederland, maar doet goede zaken in de Verenigde Staten en maakt onderdeel uit van het concern dat ook verantwoordelijk is voor Denon en HEOS.

Polks nieuwe Signa S3 is een soundbar met draadloze subwoofer en concurreert met modellen van onder meer Sony, LG en Samsung. De Signa S3 ziet er dankzij zijn zwarte stoffen afwerking luxe uit en is 90 centimeter breed. 

Goed geluid

De soundbar is eenvoudig te installeren en de draadloze subwoofer legt automatisch verbinding. Het audiosysteem biedt totaal 160 watt geluid en is op gemiddeld volume hard genoeg om een woonkamer van dertig vierkante meter te vullen. Het geluid klinkt helder, vol en gebalanceerd. De subwoofer staat zijn mannetje zonder te overdrijven; precies goed dus. Met de meegeleverde afstandsbediening kunt u kiezen uit diverse geluidsmodi, bijvoorbeeld met een focus op stemmen of een nachtmodus; bij die laatste neemt de subwoofer wat gas terug.

Al met al vinden we het geluid vergelijkbaar met dat van de concurrentie, al zijn de volumesprongen via de meegeleverde afstandsbediening erg groot. De afstandsbediening voelt bovendien goedkoop aan.

Uitgebreide bediening

Prettig zijn de uitgebreide bedieningsmogelijkheden. De soundbar werkt met tv’s via hdmi-arc en ondersteunt ook een optische audiokabel, bluetooth en een 3,5mm-kabel. Ingebouwde Chromecast-technologie betekent dat u online muziek of radio vanaf uw toestel of Google Nest-speaker kunt casten naar deze soundbar. De Signa S3 werkt ook met de Google Assistent. Verbind de soundbar met andere Chromecast-speakers en u kunt in het hele huis dezelfde muziek afspelen.

Conclusie

Betaalbare soundbar maakt indruk, maar is minder scherp op details.

Pluspunten

Ontwerp, geluidskwaliteit, bedieningsmogelijkheden.
Minpunten

Simpele afstandsbediening, grote volumesprongen.

Adviesprijs: € 299,-

Voor meer informatie: https://nl.polkaudio.com/shop/polkaudio-soundbars/signas3

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>