Review: Lenovo Duet Chromebook

Op zoek naar een tablet waarmee u ook wat mailtjes of aantekeningen kunt typen? Dan kunt u een toetsenbord(hoes) aansluiten op een iPad of Android-tablet, maar ook kijken naar Lenovo’s Duet Chromebook.

Deze 10,1inch-tablet kost hetzelfde en komt met een op maat gemaakte toetsenbordhoes, die eenvoudig (los)klikt via magneten.

Deze 2-in-1-machine heeft een mooi, aanraakgevoelig full-hd-scherm en kan dankzij een kickstand schuin geplaatst worden voor een betere kijkhoek. Het kunststof toetsenbord werkt naar behoren, al zijn de kleinere toetsen wel wennen; na twee weken tikken we op een laptop nog steeds aanzienlijk sneller. Een opvallend detail: de Duet Chromebook mist een 3,5mm-hoofdtelefoonaansluiting.

Prima specificaties

De specificaties van de Duet Chromebook zijn prima in orde. Het apparaat is snel genoeg om populaire apps en (simpele) games soepel af te spelen en wisselt dankzij 4 GB werkgeheugen snel tussen websites. Desalniettemin zijn er zeker snellere tablets in dit prijssegment. Het opslaggeheugen is 64 GB groot, al verkoopt Lenovo ook een 128GB-model.

De accu houdt het bij normaal gebruik tien uur vol en dat is lang genoeg. Jammer is dat het opladen uren duurt. Lenovo stopt namelijk een 10watt-stekker in de doos en dat is anno 2020 wel erg mager voor een tablet.

Chrome OS

De Duet Chromebook draait op Chrome OS, dat ook geïnstalleerd is op volwaardige Chromebooks. Chrome OS is gebruiksvriendelijk en voorzien van de Google Play Store-app- en gamewinkel. Al met al merken we weinig verschil met de Android-software van een reguliere tablet.

Een groot pluspunt op de lange termijn is de softwareondersteuning. Chrome OS krijgt vier tot vijf jaar updates, meteen van Google. Vergelijkbare tablets mogen blij zijn met twee jaar updates.

Conclusie

Betaalbare 2-in-1-machine is een goede concurrent voor bekende tablets.

Pluspunten
Ontwerp, accuduur, software.
Minpunten
Eenvoudige kickstand, geen 3,5mm-poort, klein toetsenbord.

Adviesprijs: € 299,-

Voor meer informatie: www.lenovo.com/nl/nl

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>