Review: OnePlus Nord

OnePlus is inmiddels bekend om zijn uitstekende maar dure smartphones (vanaf 699 euro). De nieuwe Nord brengt daar verandering in en kost 399 euro of 499 euro (met extra werk- en opslaggeheugen).

Het toestel heeft een luxe glazen behuizing, ligt prettig in de hand en gebruikt een flink 6,44inch-scherm met full-hd-resolutie. Dankzij het oleddisplay spatten de kleuren van het scherm en de hogere 90Hz-ververssnelheid levert soepeler beeld dan gebruikelijk (60 Hz). OnePlus zegt dat de smartphone tegen een korte onderdompeling in zoet water kan. Toch is het ontwerp niet perfect. We missen met name een 3,5mm-poort om onze hoofdtelefoon op aan te sluiten. Het plastic frame voelt niet goedkoop aan, maar blijkt minder stevig dan aluminium.

Indrukwekkende specificaties

De Nord imponeert met zijn specificaties. Voor 399 euro krijgt u een snelle Snapdragon 765G-processor, een royale 8 GB werkgeheugen en 128 GB opslagcapaciteit. De niet-verwisselbare 4115mAh-accu gaat moeiteloos een dag mee en laadt erg snel op via usb-c. De primaire 48megapixel-camera achterop is identiek aan die van de duurdere OnePlus 8 en maakt mooie foto’s. Een 8megapixel-groothoeklens schiet prima wijde beelden. Het nut van de 2megapixel-macrosensor en de dieptesensor vinden we beperkt. In het scherm zitten twee (goede) selfiecamera’s voor normale en groepsfoto’s.

Drie jaar updates

OnePlus levert de Nord met Android 10, op moment van schrijven de meest recente versie die beschikbaar is. Android 11 volgt binnenkort en OnePlus belooft dat de Nord snel wordt geüpdatet. Als Android 12 volgend jaar uitkomt, zal deze update ook naar de smartphone komen. De fabrikant garandeert drie jaar beveiligingsupdates, maar wil zich niet committeren aan één update per maand (zoals Google het graag ziet). De lichte OxygenOS-softwareschil van OnePlus is overigens opgeruimd en gebruiksvriendelijk.

Conclusie

Complete smartphone imponeert met prijs-kwaliteitverhouding.

Pluspunten
Scherm, hardware, software.
Minpunten
Kunststof frame, geen 3,5mm-poort.

Adviesprijs: vanaf € 399,-

Voor meer informatie: www.oneplus.com/nl/nord

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>