Review: Sonos Arc

De Arc is Sonos’ duurste soundbar ooit en de eerste met ondersteuning voor Dolby Atmos voor ruimtelijk geluid.

De soundbar ziet er strak uit en installatie via de (nieuwe) Sonos-app is een fluitje van een cent. Het apparaat verbindt met uw tv via hdmi-ARC of eARC voor beeld en geluid. De Arc kan standaard alleen voor de tv geplaatst worden; een speciale muurbeugel kost 79 euro. De soundbar is 8,7 hoog en ongeveer even lang als een 55inch-tv. Hij is te koop in een witte en zwarte uitvoering.

Geluidskwaliteit

De Arc imponeert – zoals verwacht – op alle geluidsfronten. Het geluid is helder, vol en op een lager volume al genoeg om een woonkamer te vullen. De soundbar heeft acht drivers en drie tweeters die het geluid gezamenlijk naar voren, opzij en naar boven sturen. Als u recht voor de soundbar zit en Dolby Atmos-content bekijkt of beluistert, lijkt het geluid echt van boven en achter u te komen. Normaal stereogeluid klinkt ook erg goed.

De Arc produceert genoeg bas, maar kan niet tippen aan een goede, losse subwoofer. Als u nóg beter geluid wilt, kunt u een Sonos Sub(woofer) en/of maximaal twee Sonos One- of Sonos/Ikea-speakers aan de Arc koppelen voor surroundgeluid.

Functies

Een belangrijk punt: niet alle tv’s ondersteunen Dolby Atmos via ARC-doorgifte. Zo’n tv haalt dus niet alles uit de Arc.

In de Sonos-app kunt u onder andere uw favoriete muziek- en radiodiensten koppelen aan de Arc. U kunt de soundbar dankzij de ingebouwde microfoons ook gebruiken als slimme Google Home-speaker. Als u liever geen meeluisterend oor heeft, laat u de functionaliteit simpelweg uitgeschakeld.

Conclusie

Indrukwekkende soundbar met veel mogelijkheden is een flinke investering.

Pluspunten
Ontwerp, geluid, ecosysteem, mogelijkheden.
Minpunten
Prijs, niet alle tv’s ondersteunen Atmos via ARC.

Adviesprijs: € 899,-

Voor meer informatie: www.sonos.com/nl-nl/shop/arc.html

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>