Facebook beperkt doorsturen berichten in Messenger

Facebook beperkt het doorsturen van berichten op Messenger naar maximaal vijf contacten of groepen tegelijk. Op deze manier hoopt het bedrijf de verspreiding van nepnieuws in te perken, net zoals het eerder bij WhatsApp deed.

Nu zit er nog geen limiet op het aantal mensen waaraan je een ontvangen bericht kunt doorsturen. Desinformatie kan zich op deze manier als een lopend vuurtje verspreiden. Facebook neemt al langer maatregelen tegen nepberichten over het coronavirus op zijn sociale medium en daarnaast zijn de Amerikaanse presidentsverkiezingen in volle gang, ook een dankbaar onderwerp voor fake news.

WhatsApp achterna

Of de nieuwe aanpak gaat helpen? Dat zou zomaar eens kunnen. In 2018 beperkte Facebook het doorsturen van chatberichten al op WhatsApp, met dezelfde limiet van maximaal vijf contacten. Sindsdien nam het massale delen met 70 procent af, zo maakte het bedrijf afgelopen april bekend.   

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>