Review: Oppo Find X2 Lite

De Oppo Find X2 Lite is een 519 euro kostende smartphone die niets verkeerd doet. Toch raden we hem niet van harte aan, en dat komt door de prijs; die is simpelweg te hoog. Concurrerende telefoons bieden dezelfde functies en prestaties voor minder geld, en voor 500 euro zijn er betere toestellen te koop.

Zo komt de Find X2 Lite door zijn plastic behuizing goedkoper over en zit de – vlotte – Snapdragon 765G-processor ook in telefoons van 350 euro. De 5G-ondersteuning is prettig, maar eveneens aanwezig in goedkopere modellen. Oppo’s ColorOS-software verandert Android 10 ingrijpend en krijgt twee jaar updates – ook gemiddeld. Het toestel heeft een mooi oled-scherm, een accuduur van een dag en vier prima camera’s … althans, bij genoeg daglicht. Oppo maakt goede sier met de snelle oplader voor de accu en 128 GB opslaggeheugen, maar dat is niet genoeg om de Find X2 Lite eruit te laten springen.

Conclusie

Prima smartphone valt niet op en is eigenlijk te duur.

Adviesprijs: € 519,-

Voor meer informatie: www.oppo.com/nl/smartphone-find-x2-lite

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>