Review: Samsung Galaxy Tab S6 Lite

De Apple iPad (2019) is met 359 euro een van de beste betaalbare tablets van dit moment. Samsung wil een alternatief bieden met de Galaxy Tab S6 Lite. Deze tablet heeft een bijna even groot scherm (10,4 inch) met scherpe full-hd-resolutie en het geheel komt dankzij de aluminium behuizing luxe over.

De luidsprekers klinken goed genoeg en in de doos zit een passieve styluspen. Hiermee maakt u (aan)tekeningen op het scherm, wat prima werkt. U kunt de pen magnetisch vastklikken aan de zijkant van de tablet en hoeft hem niet op te laden. De iPad ondersteunt een meer geavanceerde Apple Pencil, maar die moet u voor 99 euro los kopen.

Eenvoudige specificaties

Van de specificaties hadden we meer verwacht. De gebruikte processor en 4 GB werkgeheugen maken de tablet niet bijster snel, al draaien populaire apps naar behoren. Het opslaggeheugen is met 64 GB groot genoeg en uitbreidbaar via een micro-sd-kaartje.

De kwaliteit van de camera’s voor- en achterop valt wat tegen. De concurrerende iPad levert betere foto’s en videobelletjes. De Tab S6 Lite biedt een vergelijkbare accuduur van anderhalve dag en laadt op via een usb-c-aansluiting. Dat duurt wel een paar uur. We missen een vingerafdrukscanner om de tablet te ontgrendelen. Dit moet nu via een pincode of patroon en voelt ouderwets.

Software

De software van de tablet geeft een wisselend beeld. Enerzijds is Samsungs OneUI-schil over Android 10 gebruiksvriendelijk, anderzijds bevat de software overbodige apps en probeert de fabrikant zijn eigen diensten te veel op te dringen. Het updatebeleid had bovendien duidelijker gemogen. Samsung belooft updates tot minstens april 2022 en dat is aan de korte kant. Het is niet duidelijk of de tablet behalve Android 11 ook Android 12 krijgt. iPads komen met een duidelijker en langer updatebeleid.

Conclusie

Betaalbare tablet is een prima keuze, maar blinkt niet uit.

Pluspunten
Ontwerp, styluspen, software.
Minpunten
Updatebeleid, camera’s, geen vingerafdrukscanner.

Adviesprijs: € 379,-

Voor meer informatie: www.samsung.com/nl/tablets/galaxy-tab-s6-lite

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>