Review: Logitech Zone Wired

Nu we massaal thuiswerken en thuis studeren, is de kans groot dat u vaker (video)belt. Voor ons reden om een aantal headsets te testen, waaronder de Logitech Zone Wired.

Deze bedrade headset is een zogeheten on-ear-model, wat betekent dat de oorkussens op uw oren vallen, en niet eroverheen (over-ear). De headset sluit daarom niet alle omgevingsgeluiden buiten en houdt uw hoofd langer koel, maar drukt ook sneller op onze oren. Dat is een aandachtspunt, net als de stugge kabel van 190 centimeter.

Geluidskwaliteit

De headset zit prima en heeft een uitklapbare microfoon. In het snoer zit een grote knop met kleinere knoppen om de microfoon te bedienen, een gesprek te starten of te beëindigen en het volume te regelen. De microfoon werkt goed: onze gesprekspartners zeggen dat we duidelijk te horen zijn en hebben weinig last van achtergrondgeluiden. Wij horen onze gesprekspartners ook luid en duidelijk, mits ze zelf ook een goede microfoon gebruiken. De headset is gecertificeerd voor Microsoft Teams, maar is ook compatibel met diensten als Google Meet, Zoom en BlueJeans.

Hoofdtelefoon

De Logitech Zone Wired werkt via een usb-c-aansluiting met moderne computers, tablets en smartphones. Als uw toestel geen usb-c-poort heeft, kunt u het meegeleverde usb-a-verloopstukje gebruiken. Dankzij de usb-c-connectiviteit en prima audiokwaliteit is de headset ook in te zetten als hoofdtelefoon, bijvoorbeeld tussen twee (video)belletjes door. Podcasts klinken helder door de focus op stemgeluid. Muziek komt ook aardig tot zijn recht, al is de bas beperkt in vergelijking met een reguliere hoofdtelefoon.

Conclusie

Complete en goede headset met on-ear-pasvorm als aandachtspunt.

Pluspunten

Gesprekskwaliteit, muziek, gebruiksgemak.
Minpunten

Pasvorm niet voor iedereen, software-installatie, draad.

Adviesprijs: € 129,-

Voor meer informatie: www.logitech.com/nl-nl

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>