Review: Alcatel 1B

Zoekt u een zo goedkoop mogelijke smartphone, maar geen onbekend toestel van een dubieuze Chinese webwinkel? Alcatel verkoopt de 1B (2020), gewoon in Nederland, voor 79 euro. We horen u denken: dat kan weinig goeds zijn. Maar dat valt mee.

De telefoon heeft bijvoorbeeld een degelijke plastic behuizing met een verwisselbare batterij. Handig, want een extra batterij in uw tas is lichter dan een powerbank met kabel.

De Alcatel 1B heeft een 5,5inch-hd-scherm dat prima oogt en draait de nieuwste Android Go-versie (10). Natuurlijk zijn er ook bezuinigingen doorgevoerd. De smartphone krijgt geen Android-updates, heeft simpelweg matige camera’s en mist ondersteuning voor 5 GHz wifi en een vingerafdrukscanner. Gelukkig is hij wel geschikt voor 4G-internet. Het toestel draait over het algemeen redelijk, maar hapert regelmatig. Ons advies? Spaar door voor een smartphone van 150 euro. Die heeft betere specificaties en krijgt updates, wat veel meer en langer gebruiksplezier oplevert.

Conclusie

Spotgoedkope smartphone werkt naar behoren, maar doorsparen loont.

Adviesprijs: € 79,–

Voor meer informatie: www.alcatelmobile.com/nl

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>