Review: Apple iPhone SE

De Apple iPhones zijn de afgelopen jaren niet alleen steeds beter, maar ook steeds groter en duurder geworden. Daar is lang niet iedereen blij mee. Apple komt die groep mensen tegemoet met de nieuwe iPhone SE (2020).

De startprijs van 489 euro is aanzienlijk lager dan de 789 euro die u voor de iPhone 11 moet neerleggen. De 11 Pro-serie kost zelfs meer dan duizend euro.

Bekend uiterlijk

De iPhone SE heeft een herkenbaar ontwerp, namelijk dat van de iPhone 8. U kunt zelfs hoesjes uitwisselen. Het toestel heeft dezelfde glazen behuizing, met voorop een hd-scherm van 4,7 inch. U kunt de smartphone probleemloos met één hand bedienen, waar het lage gewicht (148 gram) bij helpt. De flinke randen rond het display geven de iPhone SE een ouderwetse uitstraling en huisvesten de bekende knop met geïntegreerde vingerafdrukscanner. Nu we vaker een mondkapje dragen, is uw vingerafdruk betrouwbaarder dan de gezichtsbeveiliging van de iPhone 11-reeks.

Krachtige hardware

De iPhone SE is qua specificaties een mix van de iPhone 8 en 11. Zo gebruikt hij dezelfde accucapaciteit als de 8, met een batterijduur van een lange dag. Opladen gaat langzaam via de Lightning-poort. De 12 megapixel camera achterop is ook identiek maar maakt nog altijd prima foto’s. Extra cameralenzen voor meer functies ontbreken helaas.

Door de A13-processor uit de iPhone 11-reeks is de SE razendsnel en klaar voor de toekomst. Functies als wifi 802.11ax (wifi 6), e-sim, minstens 64 GB opslaggeheugen en draadloos opladen helpen hierbij. Net als alle andere iPhones draait de SE op het gebruiksvriendelijke iOS en belooft Apple vier tot vijf jaar updates.

Wie de nieuwste iPhone wil, maar de iPhone 11-reeks te groot en/of te duur vindt, komt automatisch bij de SE uit. Dat is geen straf.

Conclusie

Goedkoopste en kleinste iPhone is compleet en een toekomstbestendige koop.

Pluspunten

Handzaam, snel, compleet, jarenlang updates.
Minpunten

Beperkte camera, gedateerd ontwerp, langzame oplader.

Adviesprijs: vanaf € 489,-

Voor meer informatie: www.apple.com/nl/iphone-se

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>