Review: Motorola Moto G8 Power

Motorola is populair met zijn betaalbare Android-smartphones, die doorgaans een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding bieden. De onlangs verschenen Moto G8 Power is daarop geen uitzondering.

Voor 229 euro krijgt u een degelijke en modern ogende smartphone met een snelle vingerafdrukscanner en een behuizing die tegen een regenbui(tje) kan. De Moto G8 Power heeft een hoofdtelefoonaansluiting en laadt op via een usb-c-poort. Het beeldscherm meet 6,4 inch en toont een scherpe full-hd-resolutie. De selfiecamera zit in een klein gaatje in het scherm; een vernuftige oplossing. Het toestel is lekker snel en heeft veel opslaggeheugen (64 GB). Alle populaire apps draaien zonder problemen.

Houd er wel rekening mee dat diverse functies zijn wegbezuinigd. Zo mist de Moto G8 Power een nfc-chip om contactloos te betalen in winkels en ondersteunt hij ook geen 5GHz-wifinetwerken. U kunt wel twee simkaarten in de telefoon stoppen.

Uitstekende accuduur

Het belangrijkste verkoopargument is de enorme accu van 5000 mAh. Dat is veel groter dan gebruikelijk voor dit type smartphone (3000 tot 4000 mAh). Het resultaat is een accuduur van drie dagen bij intensief gebruik, en nog langer als u het toestel minder belast. De accu laadt in een paar uur weer op.

Achterop de Moto G8 Power zitten vier cameralenzen. Naast een primaire 16megapixel-camera gaat het om een groothoeklens van 8 megapixel, een 2megapixel-macrolens en een 8megapixel-zoomcamera. De camera’s werken naar behoren maar zijn niet de beste in dit prijssegment.

Mindere software

Motorola levert de Moto G8 Power met een nauwelijks aangepaste versie van Android 10 en belooft een update naar Android 11. De fabrikant garandeert twee jaar elk kwartaal een beveiligingsupdate beschikbaar te stellen om de smartphone veilig te houden. Concurrenten als Samsung en Nokia rollen vaker en langer updates uit.

Conclusie

Betaalbare smartphone is voor veel mensen een uitstekende koop.

Pluspunten
Accuduur, hardware, schone Android-software, camera’s.
Minpunten
Geen nfc, geen 5GHz-wifi, updatebeleid.

Adviesprijs: € 229,-

Voor meer informatie: https://www.motorola.com/nl/smartphones-moto-g-power-gen-8/p

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>