Hulp bij anderhalve meter afstand met Google Sodar AR-app

Vanaf maandag versoepelen de coronamaatregelen opnieuw. We krijgen meer bewegingsvrijheid, ook al blijft het belangrijk dat we zoveel mogelijk anderhalve meter afstand van elkaar houden. Augmented reality kan daarbij helpen, zo bewijst Google met Sodar.

Sodar gebruikt de camera van je smartphone om precies te laten zien wanneer iemand binnen je anderhalvemeter-radius komt. Dit aan de hand van een virtuele lijn. Voor de zekerheid wordt 2 meter aangehouden. Wie binnen de cirkel staat, is te dichtbij en dus mogelijk een besmettingsgevaar, mocht diegene het coronavirus onder de leden hebben. Zet in dit geval een paar stappen achteruit. 

Via Chrome

Voor Sodar hoef je niet apart een app te installeren. Het werkt namelijk via Chrome op je Android-smartphone. Zorg dat de browser up-to-date is. Ga daarna naar https://sodar.withgoogle.com/ en tik op Launch. Geef de browser toestemming om je camera te openen; meer hoef je niet te doen. Toch handig wanneer je straks eindelijk weer een terrasje kunt pakken!

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>