Populariteit Edge-browser eindelijk in de lift

Na jarenlang maar niet echt van de grond te komen, lijkt de Edge-browser nu toch telkens meer internetgebruikers te bekoren. Het marktaandeel van Microsofts Windows 10-browser zit de afgelopen maanden in de lift en zelfs Firefox is voor het eerst ingehaald.

Dat blijkt uit de meest recente cijfers van Netmarketshare. Met een marktaandeel van 7,59 procent voor Edge en 7,19 procent voor Firefox, is Edge nu officieel de op een na populairste browser van het moment. De onbetwiste winnaar blijft namelijk Chrome, met een marktaandeel van maar liefst 68,50 procent.

Nog maar een jaar geleden stonden de aantallen er er heel anders bij. Toen had Firefox nog bijna dubbel zoveel gebruikers ten opzichte van Edge. Microsoft zit nu middenin een vernieuwingsslag voor Edge en dat wierp de afgelopen tijd zijn vruchten af.

Tweede leven

Edge draait inmiddels op Chromium. De browser is daardoor stabieler, beter compatibel met de meeste websites en ondersteunt Chrome-extensies. Later dit jaar vervangt deze verbeterde versie de oude Edge door middel van een Windows-update. Dat kan er zeker bij helpen om de voorsprong op Firefox de komende tijd te vergroten.

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>