Facebook en Amazon treden op tegen corona-misbruik

Online wordt rond het coronavirus veel onzin verkocht, letterlijk en figuurlijk. Facebook en Amazon nemen nu elk op hun eigen manier maatregelen.

Eerst Facebook dan. Dat gaat reclame van zijn platform weren waarin misleidende informatie rond het virus wordt verspreid, bijvoorbeeld rond het aanbieden van medicijnen. Op het sociale netwerk is het niet langer toegestaan om advertenties te tonen die mensen aanspoort producten te kopen die corona kunnen voorkomen of genezen. Factcheckers zouden daarnaast de verspreiding van nepnieuws zoveel mogelijk moeten inperken. Eerder werden soortgelijke stappen gezet rond vaccinatie-spookverhalen in z’n algemeen.

Prijsstijgingen

Op Amazon is het inmiddels niet langer toegestaan om producten te verkopen die claimen dat je erdoor van corona zou genezen. Daar komt nu bij dat verkopers de prijzen van o.a. mondkapjes niet zomaar mogen laten stijgen. Zo ontdekte de site Wired dat de prijs van bepaald setje mondkapjes de afgelopen week verviervoudigde. Amazon zou verkopers op de vingers hebben getikt maar nog geen hardere maatregelen hebben getroffen. Men zou de verkoop helemaal kunnen stopzetten.

 

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>