Review: Withings Move ECG

De Withings Move ECG is geen smartwatch maar een analoog horloge met fitnessfuncties.

De afkorting ECG staat voor een elektrocardiogram, oftewel een momentopname van de timing en sterkte van de elektrische signalen door uw hart in gang gebracht. Dit klokje laat u dus een hartfilmpje maken. Die informatie is daarna terug te vinden in de Health Mate-app voor Android en iOS. Deze heeft ook direct een pdf paraat voor uw dokter.

Nauwkeurig meten

De fabrikant benadrukt dat het horloge geen professionele diagnose kan stellen. Maar u kunt er bijvoorbeeld wel mee controleren of er sprake is van een onregelmatige hartslag, zodat een afwijking vroegtijdig aan het licht wordt gebracht.

Het meten luistert overigens heel nauw. U dient een halve minuut uw vinger op het kroontje te houden en perfect stil te zitten, anders mislukt de meting. Ook werkt het niet na het sporten, omdat de hartslag dan te snel is. De duurdere Apple Watch 4 werkt op dezelfde manier, maar deze registreert de hartslag ook iedere tien minuten automatisch. De Withings Move ECG doet dit niet.

Extra functies

Wel kan het klokje allerlei activiteiten uit zichzelf bijhouden, van lopen en rennen tot traplopen en fietsen. Onhandig is dat dit alleen als zodanig herkend wordt als u minimaal tien minuten bezig bent. In de praktijk werkt het beter om fitness-sessies handmatig te starten.

Nog een irritatie: de glazen glasplaat weerkaatst licht, waardoor het scherm van onze zwarte variant soms slecht leesbaar is. Omdat het geen smartwatch is, gaat de batterij wel lekker lang mee. Tot maar liefst een jaar.

Conclusie

Betaalbaar fitness-horloge met ecg-functie als handige extra.

Pluspunten

Prijs, maakt hartfilmpjes, lange accuduur.
Minpunten

Nukkige activiteitenregistratie, scherm soms slecht leesbaar.

Adviesprijs: € 130,–

Voor meer informatie: www.withings.com/nl/en/move-ecg

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>