Autoplay-trailers Netflix uitschakelen doe je zo

Stoor jij je ook zo aan de automatisch afspelende trailers op Netflix? Even rustig door het aanbod scrollen is er niet meer bij. Het heeft een poosje geduurd, maar je kunt deze autoplay-trailers voortaan in de kiem smoren.

“We hebben jullie feedback luid en duidelijk gehoord – gebruikers kunnen nu zelf bepalen of ze autoplay voor trailers ingeschakeld willen hebben”, zo stelde Netflix via Twitter. Om die instelling aan te passen, is het van belang dat je op Netflix inlogt via je pc. Het werkt bijvoorbeeld niet in de app of op je smart-tv.

Ben je reeds ingelogd, dan kan het zijn dat je eerst even moet uitloggen. De instelling komt tevoorschijn na opnieuw inloggen.

De kortste route is via de link netflix.com/profiles/manage. Klik dan op het potlood-icoontje bij je profielnaam. Je komt nu terecht in een vrij karige omgeving voor het bewerken van je profiel en hier zie je de optie meteen al staan. Haal het vinkje weg bij Tijdens het browsen op alle apparaten worden automatisch previews weergegeven. Klik tot slot op Opslaan.

De automatisch afspelende trailers op Netflix zijn nu verleden tijd.

Toch trailers kijken

Goed, stel nu dat je een interessante titel op Netflix tegenkomt en toch even een trailer wil bekijken. Dat kan nog steeds, het kost je alleen iets meer moeite. Selecteer de film of serie en kies in plaats van Afspelen voor Meer informatie. Ga dan naar de optie Afleveringen en meer en vervolgens naar Trailers en meer. Als er een trailer is, vind je die hier terug.

Pas bij series wel op voor spoilers, want zo’n trailer staat helaas precies onder de laatste aflevering…

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>