Review: Philips PH805

Ruisonderdrukking kennen we onder andere van de high-end hoofdtelefoons van Sony en Bose, maar dat zijn ook direct de duurste modellen. Vanwege de lagere adviesprijs is de Philips PH805 voor muziekliefhebbers met een beperkter budget eveneens interessant.

Wat betreft ontwerp is er goed gekeken naar Sony’s populaire WH-1000XM3; de grotendeels mat zwarte hoofdtelefoon is evenzeer stijlvol en functioneel, met zowel fysieke knoppen op de oorschelp als touch-bediening.

Knelt snel

De algemene bouwkwaliteit is goed, maar het draagcomfort valt wat tegen. De oorkussens zijn behoorlijk hard en de hoofdband drukt ze flink tegen het hoofd. Na verloop van tijd vormen ze zich wel beter, maar af en toe afzetten blijft nodig.

De geluidsweergave is redelijk goed. Wel ligt de nadruk te veel op de lage tonen; deze zijn zo aanwezig dat ze de midden- en hoge tonen soms overstemmen. We halen er op een volle accu ongeveer 23 uur luistertijd uit en na slechts een kwartiertje opladen, kan-ie weer 6 uur mee.

Uit de wind

De ruisonderdrukking dan. Active Noise Canceling (ANC) dempt het geluid van toetsenborden en het openbaar vervoer prima, maar doet het minder goed in kantooromgevingen met veel stemgeluiden. Buiten in de wind of op de fiets is het beter om de ANC uit te schakelen. De windruis wordt namelijk door de microfoons versterkt, iets waar vrijwel al dit soort koptelefoons last van hebben. Bovendien hoort u zonder ruisonderdrukking ook de rest van het verkeer nog.

Conclusie

Betaalbaar maar minder goed alternatief voor dure ANC-koptelefoons.

Pluspunten

Vriendelijk geprijsd voor ANC-headset, accuduur.
Minpunten

Draagcomfort, lage tonen overheersen.

Adviesprijs: € 149,–

Voor meer informatie: www.philips.nl

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>