Makers ProtonMail lanceren versleutelde kalenderdienst

De makers van ProtonMail lanceren een nieuwe dienst met opnieuw een belangrijke focus op je privacy, ProtonCalendar. Voorlopig is deze alleen als testvariant beschikbaar als onderdeel van de webversie van ProtonMail.

Ben je een ProtonMail-gebruiker, dan zou je de nieuwe kalenderoptie al naast je inbox moeten zien. Het idee erachter is dat je afspraken kunt aanmaken die helemaal privé blijven. Ze worden versleuteld voordat ze worden gesynchroniseerd met de servers van ProtonMail; ook de organisatie hierachter (CERN) kan daardoor niet meekijken. 

Nog werk aan de winkel

De basisfunctionaliteit is er alvast. Zo kun je afspraken inplannen en daarvoor reminders instellen. Je kunt je kalenders nog niet delen met anderen, aan die optie wordt momenteel gewerkt. Net zoals integratie met ProtonMail, zodat je bijvoorbeeld data uit e-mails automatisch in je kalender kunt opnemen. Daarnaast komt er nog een losse app voor Android- en iOS-apparaten.

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>