Firefox 71 introduceert picture-in-picture voor video's

Mozilla introduceert met de release van Firefox 71 de optie om video’s picture-in-picture af te spelen. De video draait dan verder terwijl je andere dingen doet. We leggen uit hoe het werkt.

Voor de picture-in-picture-modus heb je Firefox 71 of hoger nodig. De browser wordt standaard up-to-date gehouden. Wil je handmatig op updates controleren, klik dan rechts op de menuknop en kies Help, Over Firefox

Om picture-in-picture in te schakelen, beweeg je de cursor over een online video. Aan de rechterzijde zie je nu een blauwe knop staan. Klik daarop om de video als het ware uit zijn frame te halen. Deze blijft nu op de voorgrond, ook als je naar een ander tabblad gaat. 

Afspeelopties

PiP werkt zelfs buiten de browser om. Zo werk je aan een Word-document terwijl in je ooghoek een video uit Firefox blijft doorspelen. Wil je dit venster sluiten, ga er dan met je cursor overheen om afspeelopties te tonen. Rechts bovenin vind je dan een afsluitkruisje. 

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>