Gehackte Disney+-accounts massaal verkocht op dark web

Hackers hebben hun vizieren gericht op klanten van de nieuwe streamingdienst Disney+. Sinds vorige week is deze wereldwijd beschikbaar en nu al worden er op het dark web duizenden gekaapte accounts doorverkocht.

Dat blijkt uit onderzoek van de site ZDNet. Op verborgen hackingfora worden duizenden accounts aangeboden voor slechts een paar dollar per stuk. Hoe men daar precies aan is gekomen, is onbekend. Hoewel het aannemelijk is dat het deels komt vanwege wachtwoord-hergebruik.

Lees ook: Alles over Disney+: Disney films en series streamen

Nieuwe klanten melden zich in deze gevallen aan voor Disney+ met gegevens die al eerder bij een lek zijn buitgemaakt. Criminelen loggen met die data in op Disney+ om vervolgens het wachtwoord te wijzigen. De legitieme gebruiker kan dan niet meer bij zijn eigen account terwijl diegene daar nog wel voor betaald.

Geen tweestapsverificatie

Zo stelt iemand een abonnement van drie jaar te hebben afgesloten, maar nu niet meer kan inloggen. Disney+ maakt het hackers ook extra makkelijk door geen ondersteuning te bieden voor tweestapsverificatie. Een officiële reactie van het bedrijf achter de streamingdienst blijft vooralsnog uit.

Heb je een Disney+-account waarvan je hetzelfde wachtwoord ook voor andere diensten gebruikt? Pas deze dan snel aan. Ben je nog van plan een Disney+-abonnement af te sluiten, zorg er dan voor dat je een uniek wachtwoord invoert. De kans dat je account in verkeerde handen komt, is dan al een stuk kleiner.

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>