Review: LIFX Beam Starter Kit + LIFX Tile Kit

Slimme verlichting is er in diverse vormen en maten. De Tile- en Beam-lampen van het merk LIFX hebben als unieke eigenschap dat ze als schilderijtjes aan de muur te hangen zijn.

Er is geen sprake van een centrale hub; u sluit de verlichting rechtstreeks aan op het wifi-netwerk. Het leuke is dat u de indeling zelf bepaalt. Zo bestaat de Tile-set uit vijf losse tegels die op allerlei verschillende manieren te bevestigen zijn. Een tegel in elke kamer kan alleen niet, want ze zijn met kabeltjes aan elkaar verbonden en horen dus bij elkaar in de buurt.

Onder de plak

Dankzij de plakstrips aan de achterzijde hoeft u niet in muren te boren. Toch bleek dat niet stevig genoeg te zitten, waardoor uw recensent alsnog naar de montagelijm moest grijpen. Ook schoten de kabels tijdens dit proces vaak los, wat in een later stadium weer tot verbindingsproblemen leidde. De Beam-verlichting heeft daar geen last van, omdat de onderdelen magnetisch aan elkaar vast klikken. Eenmaal opgehangen gebruikt u de LIFX-app om de lampen met het netwerk te verbinden. Dat ging ook niet in één keer goed; de verlichting moest meerdere keren worden gereset. Kortom: gedoe.

Effectbejag

Maar zodra de lampen eenmaal hangen en functioneren, mag het resultaat er zeker zijn. Er zijn talloze kleurcombinaties mogelijk en er zijn in de app leuke effecten te selecteren. Kies bijvoorbeeld het vuur-effect, en de rood-oranje kleuren dansen als vlammen in een open haard op en neer. Routines zijn in te stellen en er is integratie met zowel IFTTT als Google Assistent. Koppelen aan Hue-verlichting is niet mogelijk vanwege het verschil in protocollen. De kosten zijn verder ook nogal hoog. Niettemin is deze verlichting in elke kamer een ware blikvanger, waar u veel plezier van hebt.

Conclusie

Ophangen en installeren vergt geduld, maar is ook de moeite waard.

Pluspunten

Unieke look, uitgebreide app.
Minpunten

Erg duur, rommelige installatie.

Adviesprijs: € 199,99 (Beam) / € 249,99 (Tile)

Voor meer informatie: https://eu.lifx.com/pages/light-panels

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>