Review: Logitech G903 Lightspeed (2019)

De Logitech G903 Lightspeed is een muis voor de veeleisende gamer. Jarenlang trok deze doelgroep de neus op voor draadloze modellen, vanwege een verminderd reactievermogen ten opzichte van muizen met kabel.

Maar met een responstijd van slechts 1 ms is er bij de G903 geen sprake van merkbare vertraging. De prestaties komen overeen met die van een bekabelde muis. Met de aanpasbare dpi-waarden tot 16.000 dots per inch zorgt u ervoor dat deze muis zo secuur ‘muist’ als u zelf wilt.

Naar de knoppen

Ook zit u niet snel om knoppen verlegen. Naast de standaard knoppen is bijvoorbeeld het scrollwiel naar links en naar rechts te tikken, om horizontaal scrollen. Bovendien is de muis zowel voor links- als rechtshandigen geschikt. Met de Logitech G-software is iedere knop aan te passen en eventueel koppelt u er macro’s aan. Met één klik wordt dan een reeks acties uitgevoerd. Daarnaast kunnen al dit soort instellingen per programma of game aangepast worden.

Nooit leeg met oplaadmat

De G03-muis werkt samen met de Logitech G Powerplay-muismat. Het oppervlak daarvan zorgt ervoor dat de muis constant draadloos wordt opgeladen. De mat zelf sluit u aan via usb. Heerlijk, een draadloze muis die nooit leeg is!

Toch laat de fabrikant hier kansen liggen. Naast het onhandig grote formaat van de mat, is er namelijk niet gekozen voor de Qi-standaard als laadtechniek. Smartphones zijn er dan ook niet mee op te laden, terwijl die er makkelijk op zouden passen. De combinatie van muis plus mat is tevens een wel erg prijzige investering.

Conclusie

Relatief dure maar knap presterende draadloze muis voor gamers.

Pluspunten

Reactievermogen, veel knoppen, naar wens af te stellen.
Minpunten

Prijs, optionele Powerplay-muismat laadt andere gadgets niet op.

Adviesprijs: € 149,–

Voor meer informatie: https://www.logitechg.com/nl-nl/products/gaming-mice/g903-hero-wireless-gaming-mouse.html

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>