Mannen praten vaker met spraakassistenten dan vrouwen

Uit onderzoek van Google blijkt dat mannen eerder geneigd zijn een spraakassistent in te schakelen dan vrouwen. Ze geven daarnaast over het algemeen de voorkeur aan het horen van een vrouwelijke stem.

Dit terwijl het vrouwen niet zoveel uitmaakt of de stem die terug praat mannelijk of vrouwelijk is. Google vroeg krap 2.500 Nederlanders naar hun spraakassistent-gebruik. Bijna de helft daarvan gaf aan wel eens tegen hun apparaten te praten. 43 procent van de mannen, tegenover 31 procent van de vrouwen. 

Google Assistent: Mannenstem instellen

Eind juli vorig jaar lanceerde de Google Assistent ook in Nederland. Tot voor kort sprak deze alleen met een vrouwelijke stem terug. Sinds vandaag is er ook een mannenstem te selecteren. Dit doe je als volgt. Roep de Assistent op met ‘Hey Google’ en tik dan rechts onderin op het kompas-icoontje. Daarna tik je bovenin op je profielfoto en kies je Instellingen.

Eenmaal daar swipe je naar het tabblad Assistent en tik je op Assistent-stem. Hier kun je de stem nu aanpassen. Het kan zijn dat je de optie nog niet meteen ziet. Dat komt omdat de mannenstem nog maar net beschikbaar is en gefaseerd naar alle gebruikers wordt uitgerold. Bij onze collega’s van Computer!Totaal vind je trouwens handige Google Assistent-tips.

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>