Netflix brengt Bill Gates-documentaire uit

Vanaf 20 september is er op Netflix een documentaire-serie te zien over Microsoft-oprichter Bill Gates. Inside Bill’s Brain: Decoding Bill Gates bestaat uit drie afleveringen en focust op de jaren nadat Gates bij Microsoft vertrok.

Voor velen staat Bill Gates nog altijd synoniem met Windows, zoals Steve Jobs altijd in één adem wordt genoemd met iPhones. Toch is hij al sinds 2000 niet meer betrokken bij het reilen en zeilen van dit besturingssysteem. Hij stopte toen als baas van Microsoft en richtte de Bill & Melinda Gates Foundation op, een liefdadigheidsstichting. 

Goede doelen

Gates was ook jarenlang de rijkste man ter wereld. Die plek heeft hij inmiddels af moeten staan aan Amazon-CEO Jeff Bezos. Met een vermogen van 96,5 miljard dollar staat hij wel alsnog op de tweede plaats. Tot op heden is er meer dan 36 miljard dollar aan goede doelen gedoneerd. Daarover gaat straks de nieuwe Netflix-documentaire.

Inside Bill’s Brain wordt geregisseerd door Davis Guggenheim. Hij won eerder een oscar voor An Inconvenient Truth met Al Gore, een documentaire die klimaatverandering op de kaart zette. 

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>