Miljoen vlieguren voor internetballonnen Google

De internetballonnen van Google hebben er inmiddels meer dan een miljoen vlieguren opzitten, zo maakt Google-zusterbedrijf Loon bekend. Het zijn een soort zwevende zendmasten, die draadloos internet omlaag stralen naar slecht begaanbare locaties.

Een miljoen vlieguren vertaalt zich naar 40 miljoen kilometer, die de Loon-ballonnen de afgelopen jaren hebben afgelegd. Ze vliegen op 20 kilometer hoogte, in de stratosfeer. Daar staan ze in contact met stations op de grond, die weer-informatie naar ze stuurt.

Zo wordt er rekening gehouden met de windrichtingen. Op basis van het weerbericht kunnen de ballonnen bijvoorbeeld uit zichzelf zakken of stijgen, zodat ze niet wegwaaien en de internetdekking verloren zou gaan. 

4G-abonnement

Tot op heden betrof het enkel nog tests, maar het eerste commerciële project is kortgeleden ook gestart. Inwoners van Kenia kunnen een 4G-abonnement afsluiten bij hun telecomprovider. 4G die door de Loon-ballonnen mogelijk wordt gemaakt.

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>