A.I. lost Rubik’s Cube op in fractie van een seconde

Voor het oplossen van de bekende Rubik’s Cube hebben de alllersnelste en slimste mensen ongeveer 50 draaibewegingen nodig. Een computerprogramma ontwikkeld aan de University of California, Irvine, doet het in 20 draaien. En heeft daar maar een fractie van een seconde voor nodig.

DeepCubeA, zoals het AI-algorimeprogramma heet, heeft tot nu toe alle testconfiguraties van de kubus die het te verwerken kreeg opgelost. In 60% van de gevallen gebeurde dat met het absolute minimum aan stappen. Bijzonder, omdat er miljarden verschillende mogelijkheden zijn om de kubus op te lossen.

Zelf zien?

Wie zelf wil zien hoe snel DeepCubeA is, kan online een simulatie draaien. Je ziet dan in realtime hoe de kubus weer in zijn oorspronkelijke vorm wordt gedraaid.

 

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>