Review: Somnox Slaaprobot

We kunnen allemaal weleens de slaap niet vatten. Maar als u iedere nacht slecht slaapt, heeft dat een flinke impact op het dagelijks functioneren. Studenten aan de Technische Universiteit Delft ontwikkelden daarom samen met Auping, ‘s werelds eerste slaaprobot: Somnox.

De Somnox houdt u in bed tegen u aangedrukt terwijl-ie ‘ademt’ als een mens. Het idee erachter is dat uw eigen lichaam dat ritme vanzelf oppikt. Rustiger ademen helpt te ontspannen en dat helpt mogelijk om uiteindelijk weg te dommelen.

Koosnaampje

Bij de Somnox zit ook een geboortekaartje. De bedoeling is namelijk dat u de slaaprobot een koosnaampje geeft om er een persoonlijke band mee op te bouwen. Ook de vorm helpt daarbij; het is net alsof u een baby vasthoudt.

De eerste dagen is het even wennen, zo’n bewegend kussen in bed. De Somnox deint rustig op een neer, in een ritme dat u zelf prettig vindt. Dit is in te stellen via een app, maar ‘s nachts is de robot gelukkig gewoon zonder smartphone te bedienen. Somnox kan verder rustgevende muziek afspelen, precies zo zachtjes dat een eventuele partner zich er niet aan stoort. Na een half uurtje schakelt de slaaprobot zichzelf uit om accuduur te besparen.

Diepe buidel

Of de Somnox daadwerkelijk helpt om beter te slapen, is lastig vast te stellen; het is nu eenmaal geen exacte wetenschap. Maar dat het helpt te ontspannen, is een ding dat zeker is. Uw recensent vond het bijvoorbeeld prettig om ‘s avonds nog even te lezen met de Somnox erbij, heerlijk rustgevend!

Zeshonderd euro is echter een hoop geld voor een veredelde manier van ademhalingsoefeningen. Temeer omdat de slaaprobot (nog) niet door zorgverzekeraars wordt vergoed. Maar goede nachtrust is onbetaalbaar. Het is dan ook welkom dat de Somnox twee weken gratis op proef te gebruiken is; zo kunt u zelf proberen of dit product iets voor uw slaapproblemen kan betekenen.

Conclusie

Ademend kussen helpt u mogelijk sneller naar dromenland.

Pluspunten

Vorm, helpt ontspannen, werkt ook los van smartphone.
Minpunten

Duur, had zachter en lichter gemogen wat betreft comfort.

Adviesprijs: € 599,–

Voor meer informatie: www.meetsomnox.com

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>