Nieuwe iPod Touch is sneller en klaar voor AR

De iPod Touch-serie is na vier jaar tijd aan een nieuwe generatie toe. Apple voorziet de nieuwste modellen van de A10 Fusion-chip, bekend uit de iPhone 7 en de meest recente standaard iPad (uit 2018).

De A10-chip is de opvolger van de A8-chip en die extra rekenkracht maakt enkele extra functies mogelijk. Zo kun je binnen FaceTime videobellen in groepsverband en kun je er augmented reality-apps op draaien.

De iPods van Apple zijn al een poosje niet meer ‘slechts’ mp3-spelers. Er zit een camera op, je kunt er iOS-app op installeren, muziek op streamen via Apple Music en er is straks ondersteuning voor Apple Arcade, een abonnementdienst voor mobiele games. 

Bijna iPhone

Veel overeenkomsten dus met iPhones, met als belangrijk verschil dat er geen sim-kaart in de iPod Touch past. Je kunt er dus niet mee bellen op de traditionele manier. Daar staat tegenover dat de Touch compacter en goedkoper is dan de meeste iPhones.

Tot slot heeft de iPod Touch een 3,5 mm-ingang voor het aansluiten van koptelefoons met audiojack. Recente iPhones hebben die aansluiting niet, waardoor je bent aangewezen op bijvoorbeeld draadloze headsets of verloopstukjes. 

Prijzen

De verbeterde iPod Touch is verkrijgbaar in zes verschillende kleuren, waaronder felroze en blauw. De 32 GB-versie kost 229 euro. Voor 128 GB betaal je 339 euro en de variant met 256 GB opslagruimte wordt verkocht voor 449 euro.

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>