MS Paint in Windows 10 mag toch blijven

Heugelijk nieuws voor fervente MS Paint-gebruikers, het programma blijft toch een wezenlijk onderdeel van Windows 10. Toen in 2017 bekend werd dat Microsoft de tekensoftware zou schrappen, werd er massaal gerouwd.

Misschien dat daarom de plannen nu ook wel zijn gewijzigd. De testversie van Windows 10 toonde al een poosje een boodschap bij het openen van Paint, namelijk dat het programma vervangen zou worden door Paint 3D. Het ‘oude’ Paint zou beschikbaar blijven in de Microsoft Store, als losse download.

Melding weg

Twitteraar Rafael Rivera ontdekte echter dat die melding ineens weer verdwenen was. Daarop bevestigde Microsoft dat Paint voorlopig toch gewoon blijft bestaan. Sowieso blijft het een onderdeel van Windows 10 nadat de aankomende mei-update beschikbaar wordt gesteld. Wie MS Paint een warm hart toedraagt, kan de komende tijd weer rustig slapen.

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>