Zwitsers bedrijf werkt aan bloedmeting met smartphone-app

Foto:  Qloudlab

Mensen met hemofilie of andere patiënten die medicijnen nemen tegen bloedstolling zouden met hun smartphone zelf tests kunnen doen als het product van Qloudlab op de markt komt.

Een zeer dunne sticker wordt op het scherm van de smartphone geplakt. De gebruiker plaatst een druppel bloed op de sticker, waarna deze door microstructuren in het plastic loopt.

Het touchscreen van smartphones herkent dit als aanrakingen. De app zal deze aanrakingen verwerken en zo een testuitslag presenteren. Testresultaten kunnen vanuit de app direct worden doorgestuurd naar een dokter.

Qloudlab wil de stickers en app in 2015 op de markt brengen. Het bedrijf, dat is gevestigd aan de technische universiteit van Lausanne, heeft een investering van ruim 100.000 euro gekregen van het Zwitserse Venture Kick om de technologie werkelijkheid te maken.

This entry was posted in tech. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>