De beste fietsroutes vinden in Google Maps

Om te beginnen ga je naar de website: maps.google.nl, dit is het startscherm van Google Maps. Aan de linkerkant van het scherm kun je eigenhandig een route zoeken. Je klikt op het kopje ‘Routebeschrijving’, en daarna klik je op het fiets-icoontje, zoals je hieronder kunt zien. 


Nu krijg je twee groene letters te zien, A & B. Vul bij A het adres in van waar je wilt vertrekken, en bij B de bestemming. Als je ergens in het bijzonder langs wilt komen, kun je dit invullen door op ‘Bestemming toevoegen’ te klikken. Wanneer je dit doet kun je hier het punt invullen waar je graag langs wilt fietsen. Dan berekent Google Maps de fietsroute voor je, en ben je er zeker van dat je langs dit punt komt.

 


Routebeschrijving


Als alles correct is ingevuld klik je op ‘Routebeschrijving’. Aan de linkerkant van je scherm, onder het adres, komt de routebeschrijving te staan. Deze wordt eenvoudig in tekst uitgelegd. Ook kun je rechts van je scherm de route op de kaart zien. De fietsroute wordt aangegeven door middel van een blauwe lijn op de kaart. 


Je kunt zelfs door Streetview te gebruiken exact zien waar je heen moet fietsen. Sleep hiervoor het oranje poppetje naar de kaart, zo zie je hoe het eruit gaat zien. Hierdoor heb je meteen een aantal herkenningspunten voor onderweg.

Je kunt de fietsroute natuurlijk ook printen, zodat je deze onderweg mee kan nemen. Klik hiervoor op het print-icoontje dat rechts naast ‘mijn plaatsen’, aan de linkerkant van het scherm staat. Met de Google Maps fietsroutes vind je de beste routes en beleef je nog meer plezier aan het fietsen.

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>