Inkomsten uit Spotify-streaming weer toegenomen

Dat blijkt uit cijfers van de internationale brancheorganisatie IFPI. Volgens hen is er veel hoop gevestigd op digitale inkomsten uit streamingdiensten. Daarvan groeide de omzet met 4,3% naar 5,9 miljard dollar.


Wereldwijde daling


Toch is het niet allemaal rozengeur en maneschijn voor de muziekindustrie. Die kromp namelijk met 3,9% maar nog “maar” 15 miljard dollar. De fysieke verkopen moesten het ontgelden, en daalden met 11,7% naar 7,7 miljard dollar. Vooral Japan was daar de boosdoener van – in dat land daalde de totale muziekverkoop met 16,7%. Als Japan niet wordt meegerekend in het onderzoek, zou de wereldwijde verkoop bijna stabiel zijn gebleven.De kansen in de muziekindustrie liggen vooral in streamingdiensten als Spotify en Deezer, zegt IFPI. “Deze cijfers geven duidelijk aan dat de vraag óf de muziekindustrie wel baat heeft bij streaming, allang beantwoord is.”

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>