IFA 2018: Huawei komt met nieuwe Mate 20 op basis van Kirin 980-chip

Huawei kondigt op IFA 2018 in Berlijn de nieuwe Mate 20 smartphone aan. De smartphone wordt voorzien van Huawei’s nieuwste chip, de Kirin 980.

Met de Kirin 980 chipset richt Huawei zich – net als meerdere smartphonefabrikanten – meer op Artificial Intelligence. De Kirin 980 chipset is uitgerust met twee Neuro Processing Units (NPU’s). Dit geeft de Kirin 980-chipset meer ‘denkvermogen’ waardoor de mobiele apparaten volgens Huawei beter kunnen anticiperen en meedenken met de gebruiker. De Kirin 980 is ook de eerste mobiele chipset die een 7 nanometer-architectuur gebruikt en tevens de eerste commercieel beschikbare chipset die de Mali-G76 als grafische kaart heeft. 

Mate 20

De eerste telefoon van Huawei die de nieuwe Kirin 980-cipset krijg, is de Mate 20. Dit model komt later dit jaar op de markt, maar vanaf 10 september komt ook een lichtere variant van het toestel op de markt, de Mate 20 lite. Dit toestel krijgt een 6.3-inch FHD+ Fullview scherm. Dankzij de vier AI-camera’s, twee aan de voorkant en twee aan de achterkant, kan de Mate 20 Lite op goede foto’s maken onder verschillende omstandigheden. De Mate 20 Lite is voorzien van de octa-core Kirin 720-chipset, en krijgt Android 9.0 Pie. 

This entry was posted in Computer. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>